Světové šampionky jsou z Taneční školy PIROUETTE!

Světové šampionky jsou z Taneční školy PIROUETTE!
ilustrační foto
Další fotky: 
Světové šampionky jsou z Taneční školy PIROUETTE!

Účast na právě probíhajícím světovém šampionátu WADF World Dance Championship dopadla pro prostějovskou Taneční školu PIROUETTE, fungující již od roku 2008 za finanční podpory Statutárního města Prostějova, více než výborně. 

Lektorka Iva Kuptíková připravila s těmi nejlepšími tanečnicemi všech věkových kategorií sóla, dua, malé i velké formace a všichni se vydali již po několikáté do Liberce čelit silné mezinárodní konkurenci.

Nejmladšími zástupkyněmi taneční školy byly Elen Bendová a Nikola Frömlová. Ty si se svým duem Králíci z klobouku v show dance mezi dvanácti dalšími čísly vytančily rovnou první místo a jsou tak v pouhých osmi letech světové šampionky. Podobně se vedlo právě Elen Bendové s jejím sólem It´s boiling, kdy ze 13 choreografií skončila po postupu do finále na krásném druhém místě. Pro Elen Bendovou tím však zkušenosti na světovém šampionátu ještě nekončily. Spolu s Vanesou Burdovou, Lucií Balákovou, Annou Vlachovou a Adelou Zapletalovou předvedly ještě nově vzniklou choreografii Ivy Kuptíkové Under umbrella. Tato malá skupinka získala místo šesté.

Z výše zmíněné malé skupinky pak ještě další tři tanečnice předvedly svá sóla. V modern dance závodily Lucie Baláková a Vanesa Burdová. Z celkového počtu 32 soutěžících se probojovávaly do semifinále a dále do finále, aby nakonec dosáhly na skvělá umístění. Lucie Baláková obsadila devátou příčku a Vanesa Burdová dosáhla až na bronzovou medaili a skončila tak třetí. O chlup lépe se Vanese Burdové vedlo v kategorii sólo show dance, kdy si za svou choreografii Pokojská zasloužila místo druhé. Skvělý výsledek zaznamenala tentokrát mezi juniorkami i další sólistka Anna Vlachová. V kategorii show dance s choreografií Let the predator out obsadila krásnou třetí příčku.

V kategorii starších juniorů startovala Anna Vystavělová se svojí show The story she wrote, jejíž premiéra skončila sedmou příčkou. I v hlavní věkové kategorii měla TŠ PIROUETTE zástupkyně, a to v podobě dua modern dance Evy Vychodilové a Denisy Chytilové. Konkurence byla veliká a tak páté místo bylo skvělým výsledkem.

Kromě sól a duet předvedly svěřenkyně Ivy Kuptíkové v juniorské a hlavní věkové kategorii i velké formace show dance i modern dance. Všechny čtyři choreografie navázaly na skvělé výsledky letošní taneční sezony na republikovém poli. V hlavní věkové kategorii modern dance obsadila choreografie Poor mother páté místo. Show dance choreografie My life, my decision zvítězila ve své kategorii a děvčata tak obhájila titul světového šampiona z loňského roku. Juniorkám se pak vedlo naprosto famózně. V show dance si s choreografií The life of tree vytančily nejcennější zlaté medaile. V modern dance pak choreografií Srdce uchvátily porotu natolik, že zlato zacinkalo znovu a juniorky jsou tak dvojnásobné světové šampionky.

Celá výprava byla povedená. Skvělá atmosféra soutěže a báječná organizace byla příjemná, vysoká úroveň konkurenčních čísel inspirativní a skvělé výsledky TŠ PIROUETTE třešničkou na dortu. Technicky náročné a originální choreografie Ivy Kuptíkové spolu s neutuchající pílí holek, ochotou a vůli rodičů, organizačním zázemím od Lenky Malindové a technickou a morální podporou Veroniky Votavové, to je koktejl úspěchu. Díky patří i všem rodičům a příznivcům školy, sponzorům a Statutárnímu město Prostějov, kteří svou pomocí podpořili účast tanečnic na WADF World Dance Championship. Již nyní všichni pracují na nových choreografiích a tak se budeme těšit na další skvělé výsledky v novém roce. (Zdroj TŠ PIROUETTE)

Poslat nový komentář